tiistai 3. maaliskuuta 2015

Ompeluharjoitus.

Esikoistyttäreni pääsee ensi kesänä ripille ja rippijuhlien suunnittelu on jo aloitettu hyvissä ajoin. Rippimekko oli tyttärellä kiikarissa jo syksyllä. Sitä varten on kankaat jo tilattu, mutta itseäni vähän epäilyttää alkaa sitä ompelemaan suorilta käsin, joten päätin aloitella ompeluharjoitukset kaapista löytyvillä kankailla.

Ompeluharjoituksen tarkoituksena on löytää oikeanlainen helmatyyppi tulevaa mekkoa varten ja nyt ompeluharjoitteena onkin pelkkä hame, jonka avulla pitäisi löytää oikeanlainen helman malli. Tässä kuvia tämän päivän harjoituksista.

Rullapäärme

Saumurissani on mm. rullapäärme-ominaisuus, jota en ole koskaan vielä kokeillut. Koska käyttämäni kangas on sifonkia (onko tämä suomenkielinen kirjoitusasu?), sopii rullapäärme parhaiten helman viimeistelyyn. Koska kyseistä ommelta en ole aiemmin käyttänyt, täytyi sitä tietysti ensin kokeilla mallitilkulle. Ihme kyllä, säädöt osuivat heti kohdalleen, eikä tarvinnut suurempaa venkslausta.

Rullapäärme harjoitustilkulle.

Alushame

Sifonkisen hameen alle tuli alushame myös sifongista, jonka yläreunaan tein pienen rypytyksen helpottamaan ompelua.Hame

Kellohameen helma on koko ympyrä. Tähän onnistui helman teko yhdestä palasta. Taakse jätin hieman enemmän pituutta kuin eteen.Ja harjoitustyön lopputulos.

Ihan tyytyväinen en ole tuohon malliin tyttären rippimekkoa ajatellen, mutta hyvä kokeilu ja yllättävän helppo tehdä.

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti