Isänpäivän herkkuna pulled pork -ruishampparit
Isänpäivän kunniaksi valmistin pulled pork -ruishamppareita perheelle. Porsaanliha kypsyi yön yli uunissa 95 asteen läpötilassa ja kyllä oli mureaa. Ohje on mukailtu HK:n reseptistä. Lisäsin vain lihalientä, koska ohjeessa oli alunperin marinoituja lihoja ja itselläni oli maustamatonta. Ateria ei välttämättä kuulu niihin dieettipäiviin, mutta juhlan aika on nauttia. Maanantaina taas kiristetään vyötä.
Keskinopea Pulled Pork
1,7 kg porsaan ulkofilettä
1 rkl suolaa
1 rkl suolaa
Maustekastike:
1dl tummaa siirappia
1dl fariinisokeria
1dl riisiviinietikkaa
1dl vähäsuolaista soijakastiketta
1rkl sambal oelek –chilitahnaa
4 valkosipulin kynttä murskattuna
reilu pala inkivääriä hienoksi raastettuna
1,5 tl savustettua paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
1dl tummaa siirappia
1dl fariinisokeria
1dl riisiviinietikkaa
1dl vähäsuolaista soijakastiketta
1rkl sambal oelek –chilitahnaa
4 valkosipulin kynttä murskattuna
reilu pala inkivääriä hienoksi raastettuna
1,5 tl savustettua paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
½ dl ketsuppia
½ dl väkevää sinappia
½ dl väkevää sinappia
Hiero suola lihojen pintaan ja laita ne uunivuokaan, johon ne juuri ja juuri mahtuvat.
Sekoita keskenään kastikkeen ainekset ketsuppia ja sinappia lukuun ottamatta ja kaada seoksesta puolet lihojen päälle.
Peitä vuoka leivinpaperilla ja foliolla. Kypsennä 150 asteisessa uunissa n. 4h tai yön yli 95 asteisessa uunissa.
Anna lihojen jäähtyä, jotta niitä on helpompi käsitellä.
Revi liha pieniksi säikeiksi kattilaan ja poista samalla hieman ylimääräistä rasvaa ja mahdollinen lavan luu ja kamara.
Kaada osa liemestä ja loput maustekastikkeesta lihojen päälle ja lisää joukkoon ketsuppi ja sinappi. Anna porista muutama minuutti välillä sekoitellen. Maista ja lisää tarvittaessa vielä suolaa.
Sekoita keskenään kastikkeen ainekset ketsuppia ja sinappia lukuun ottamatta ja kaada seoksesta puolet lihojen päälle.
Peitä vuoka leivinpaperilla ja foliolla. Kypsennä 150 asteisessa uunissa n. 4h tai yön yli 95 asteisessa uunissa.
Anna lihojen jäähtyä, jotta niitä on helpompi käsitellä.
Revi liha pieniksi säikeiksi kattilaan ja poista samalla hieman ylimääräistä rasvaa ja mahdollinen lavan luu ja kamara.
Kaada osa liemestä ja loput maustekastikkeesta lihojen päälle ja lisää joukkoon ketsuppi ja sinappi. Anna porista muutama minuutti välillä sekoitellen. Maista ja lisää tarvittaessa vielä suolaa.
Tuota reseptiä on kyllä kokeiltava pikapuolin senverran kiinnostavalta kuulostaa. Hyvää Uutta Vuotta :)
VastaaPoistaSuosittelen ehdottomasti. Siinä ei voi mennä pieleen ja parhaalta se maistuu hyvässä seurassa. Mukavaa uutta vuotta!
Poista