torstai 26. heinäkuuta 2012

Innostus on tarttuvaa

Motivaatio on jännä juttu, se kun saa ihmisessä aikaan ihmeitä. Olen kertonut painonpudotusprojektista muutamille lähimmille ystävilleni perheenjäsenien lisäksi ja erityisen merkillepantavaa on se, että innostus on tarttunut muihinkin. Hyvä ystäväni innostui karppauksesta myöskin ja hänen mukanaan seurasi karppauslinjalle hänen miehensä ja osa lapsistakin. Motivaatiovallankumous on siis alkanut.

Harvoin tulee ajateltua, miten perheenäitinä vaikutamme muun perheen hyvinvointiin  tahtomattammekin. Eilen illalla tein iltapalaksi maukkaan tonnikalasalaatin ja olin ajatellut, että siitä riittää seuraavallekin päivälle. Tyttäreni olivat juuri laittaneet itselleen iltapalaksi leipää ja kananmunaa, mutta päätyivät hekin ottamaan salaattia lisukkeeksi.

Tyttärille en ole puhunut omasta painonpudotuksestani, mutta tottakai ruokavalion muutokseni vaikuttaa heihinkin, kun tarjolla on entistä monipuolisempaa ruokaa. Tyttäreni ovat ihannepainossa, joten heidän kohdallaan täytyy pitää huoli siitä, että minun painonpudotukseni ei vaikuta heihin negatiivisesti, eikä vääristä heidän käsitystään omasta vartalostaan.

Ollaan siis kukin vastuullisia omassa painonpudotuksessamme, jotta voimme olla esimerkkinä muille ja välittää tervettä minäkuvaa myös jälkeläisillemme.

- thin to beEi kommentteja:

Lähetä kommentti